Producten

Gewas door wisselende weersomstandigheden gevoelig voor Botrytis

Luna PRIVILEGE en Teldor, een goed team tegen Botrytis in sierteeltgewassen
De afgelopen weken wordt het weer gedomineerd door bewolking, regen, wind en af en toe de zon. De sterk wisselende omstandigheden kunnen het gewas gevoelig maken voor Botrytis. Zorg dat u het gewas preventief beschermt tegen Botrytis. Bij het bestrijden van Botrytis is het van groot belang om de beschikbare middelen uit de verschillende resistentiegroepen af te wisselen.

Voor een maximale resultaat moet Luna PRIVILEGE zo preventief mogelijk worden ingezet. Wacht niet tot de eerste aantasting zichtbaar is, maar start  preventief met Luna PRIVILEGE voor het beste resultaat. Het breekt traag af en geeft dus een langdurige bescherming van blad en bloemen. Daarnaast wordt Luna PRIVILEGE door het blad opgenomen en zorgt voor herverdeling in het blad.

Voer na gebruik van Luna PRIVILEGE altijd twee toepassingen uit met een middel uit een andere chemische groep (bijvoorbeeld Teldor) of maak gebruik van een biologische fungicide als Serenade (alleen toelating in bedekte teelt van roos). Gezien de geringe curatieve werking van Teldor dient het zo preventief mogelijk te worden ingezet en dient het gewas zo optimaal mogelijk bedekt te worden. Daarnaast is Teldor zeer gewasveilig.

Indien een tweede toepassing met Luna PRIVILEGE noodzakelijk is, adviseren wij een minimale interval van 6 weken. Ook bij een beperkt aantal toepassingen per jaar tegen Botrytis is het noodzakelijk om middelen af te wisselen.  Botrytis kan zich snel aanpassen. Wissel daarom af en voorkom resistentie! Door Luna PRIVILEGE op de juiste manier in te zetten, zorgt u ervoor dat we ook de komende jaren een optimaal rendement kunt halen.