Producten

Onkruidbestrijding bieten binnenkort weer actueel

Gebruik effectieve en bedrijfszekere middelen!

De eerste bieten zijn alweer gezaaid. De temperaturen stijgen, het is nu een goed moment om stil te staan bij de onkruidbestrijding.

Afgelopen jaren heeft Betanal maxxpro bewezen zeer effectief en flexibel te zijn in de aanpak tegen onkruiden. De doorontwikkelingen in de unieke OD formulering en de uitgekiende verhouding van werkzame stoffen hebben duidelijk hun meerwaarde opgeleverd en maken het verschil. Met minder werkzame stof per ha wordt zelfs een beter bestrijdingsresultaat behaald!

Met lenacil als activator heeft Betanal maxxpro een sterke werking tegen lastige onkruiden. Pas het toepassingsmoment en de dosering altijd aan op de weersomstandigheden en de toestand van de bieten.

Betanal maxxpro bestrijdt een groot aantal onkruiden. Zeer goed bestreden worden onder andere melganzenvoet, stippelganzenvoet, uitstaande melde, perzikkruid, zwaluwtong, varkensgras en bingelkruid. Daarnaast kom je met Betanal maxxpro ook erg ver op enorm lastige onkruiden als hondspeterselie, gladiolenopslag en gele ganzenbloem.

Afb.1. Werking van Betanal maxxpro op: melganzenvoet en varkensgras (linksboven), gele ganzenbloem (rechtsboven), bingelkruid (linksonder) en hondspeterselie (rechtsonder). 

Naast de sterke werking heeft Betanal maxxpro ook een enorm gunstig etiket. Betanal maxxpro mag namelijk tot 5 keer per teeltseizoen worden ingezet met een minimum interval van slechts 5 dagen. De dosering is afhankelijk van het ontwikkelingsstadium van de bieten en het onkruid. Hierdoor is het middel zeer flexibel inzetbaar.

Advies:

  • Onkruiden in het kiembladstadium 0,75 l/ha Betanal maxxpro
  • Onkruiden vanaf het 2-bladstadium 1,0-1,5 l/ha Betanal maxxpro

Betanal maxxpro in combinatie met Goltix of Bettix is de basis bij onkruidbestrijding na opkomst. Afhankelijk van de onkruiden en de grootte van de bieten kan deze combinatie prima gemengd worden met de daartoe geëigende herbiciden. Toevoeging van extra minerale of plantaardige olie is niet nodig. Betanal maxxpro is toegelaten in suikerbieten, voederbieten en rode bieten.

Goltix SC is een geregistreerd handelsmerk van ADAMA; Bettix is een geregistreerd handelsmerk van UPL.