Producten

Welk logo wordt hier ingezaaid in de zomergerst?

Platform Bayer Crop Science in Lelystad krijgt steeds meer gestalte

Ons proevenplatform in Lelystad krijgt steeds meer vorm. Op het platform wordt uiteraard aandacht besteed aan de ziektenbestrijding in granen. Bayer heeft een breed pakket aan graanfungiciden als Aviator Xpro, Skyway Xpro, Prosaro, Alternil en Kestrel. Daarnaast zijn we bezig met de ontwikkeling van een nieuw graanfungicide dat in Lelystad getoond zal worden in diverse graangewassen. Op onderstaande foto wordt wel een heel bijzondere proef in de zomergerst ingezaaid. Uitzetten van de letter A, welk graanfungicide willen we hier onder de aandacht brengen?

 

Afb.1. Handmatig zaaien van zomergerst..... .

Bezoeken op uitnodiging

Zoals bekend organiseren we van 26 juni tot en met 7 juli voor genodigden de bezoekdagen op het platform in Lelystad. Sander Uwland, Crop Advisor Akkerbouw Noordoost Nederland, heeft inmiddels met de genodigden contact opgenomen om een datum te plannen. De komende tijd zullen de data definitief worden vastgelegd. Daarnaast organiseren we inloopdagen op 11 en 12 september om de proeven te demonstreren in de najaarsakkerbouwgewassen en grove vollegrondsgroenten, zoals witlof, wortelen en knolselderij.

Bent u als relatie nog niet benaderd om het plaform tussen 26 juni en 7 juli te bezoeken en zou u dat wel willen? Of bent u teler of loonwerker en vindt u het interessant, eventueel in studieclubverband, het plaform te bezoeken? Neem dan vrijblijvend contact op met Sander Uwland (sander.uwland@bayer.com of 06-53374001).

 

Hieronder nog wat indrukken van het platform:

 

Afb.2. Proefveldmedewerker Wim Besseling is druk bezig met de beoordeling van de demoproef onkruidbestrijding wintertarwe.

 

Afb.3. Crop Advisors van Bayer Crop Science bekijken de resultaten in demoproef onkruidbestrijding wintertarwe.