Producten

Bestrijding perenbladvlo wordt nu actueel

Pas Movento na de bloei toe ter bestrijding 2e generatie perenbladvlo

Tot op heden was het nog redelijk rustig met perenbladvlooien in de boomgaard. Nu de temperaturen omhoog gaan, zullen de perenbladvlooien zich gaan ontwikkelen. Houd de ontwikkeling goed in de gaten. De ei-afzet op de scheuttoppen en het kortlot zal snel volgen.

Als deze eitjes uitkomen veroorzaken de larven zuigschade, scheiden honingdauw uit en zal roetdauw resulteren in zwarte peren en bladeren. Directe vruchtschade en effecten op de knopvorming kunnen het gevolg zijn. Deze schade kan worden voorkomen door een tijdige inzet van Movento.

Movento kan het meest optimaal worden toegepast op een goed groeiend gewas en voordat de eieren uitkomen. Maak gebruik van groeizaam weer om de actieve stof zo effectief mogelijk door het gewas te laten opnemen. Zuigende larven worden dan direct na het uitkomen van de eieren bestreden. Movento heeft geen nadelige invloed op nuttigen zoals oorwormen en roofwantsen zodat na een toepassing met Movento de nuttige insecten de ontwikkeling van de populatie verder onder controle houden.

De dosering is 1 liter Movento per ha. Gebruik voldoende water (>800 L/ha). Er zijn 2 toepassingen toegestaan met een interval van 14 dagen. Toepassen op een vitaal gewas onder groeizame omstandigheden. Dit bevordert de opname van de werkzame stof.

Ei-afzet van de perenbladvlo op de bladeren

Afb. 1 Ei-afzet van de perenbladlvo op de bladeren