Producten

Aardbeienteler Arno Loos aan het woord over zijn ervaringen met Serenade

Serenade helpt bij een duurzame aardbeienteelt

 

Serenade wordt al enkele jaren ingezet in een totaalschema in de ziektebestrijding in diverse teelten. Dit seizoen laten wij telers uit verschillende teelten aan het woord over hun ervaringen met Serenade. In deze nieuwsbrief aardbeienteler Arno Loos uit Moerstraten, die 3 hectare aardbeien onder glas teelt. Het bedrijf produceert jaarlijks 600.000 kilogram aardbeien.

Loos gebruikt Serenade om meeldauw in de aardbeien aan te pakken, hoewel hij relatief weinig last van deze schimmel in zijn gewas heeft. „We proberen meeldauw vooral tegen te gaan door met zwavelverdampers te werken, die we ’s nachts een paar uur kunnen aanzetten. Mochten we dan toch nog meeldauw op de plantjes aantreffen, dan gebruiken we Serenade om de schimmel te bestrijden. We zetten het middel alleen curatief in, we vinden preventief spuiten niet nodig. Hoewel we geen biologische kwekerij zijn, passen we bij voorkeur een biologisch middel toe. We gebruiken Serenade al sinds het op de markt is en het bevalt ons erg goed.”

 

Lees hier het hele artikel. In de volgende nieuwsbrief paksoiteler Wim van Vugt aan het woord.

Serenade: de juiste aanvulling in uw geïntegreerde teelt

Serenade versterkt in een geïntegreerd schema de bescherming van het gewas tegen diverse ziekten. Serenade is zeer flexibel inzetbaar en past optimaal in een geïntegreerde teelt. De unieke bacteriestam Bacillus subtilis QST 713 heeft een brede werking tegen schimmels en bacteriën. Daarnaast heeft Serenade een bio-stimulerend effect op de plant.

De kracht van Serenade:

  • Brede werking tegen veel schimmels.
  • Werking op basis van verschillende werkingsmechanismen.
  • Tot de oogst inzetbaar.
  • Sleutelproduct in resistentie- en residumanagement.


Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save
Save
Save