Producten

Twee nieuwe krachtige middelen tegen onkruiden in wintergraan

Het Ctgb geeft toelating voor Atlantis Star en Cossack Star

Het Ctgb heeft twee herbiciden in de teelt van wintergranen toegelaten voor de Nederlandse markt. Atlantis Star en Cossack Star zijn beide toegelaten in wintertarwe (incl. durum), triticale, spelt en winterrogge.

Atlantis Star

Atlantis Star is de opvolger van Atlantis OD. Met beide middelen wordt per hectare dezelfde hoeveelheid mesosulfuron en iodosulfuron gegeven. Omdat de concentratie van deze actieve stoffen in Atlantis Star een stuk hoger is, is de dosering een stuk lager (0,2 - 0,33 kg/ha). In Atlantis Star zit daarnaast ook nog thiencarbazone (TCM). Deze voor de graanteelt nieuwe actieve stof maakt het middel sterker tegen éénjarige grassen en tegen een groot aantal éénjarige breedbladige onkruiden.

Cossack Star

Cossack Star (0,2 kg/ha) bevat ook mesosulfuron, iodosufuron en TCM. Door de hogere gehaltes iodosulfuron en TCM heeft Cossack Star een hele brede werking tegen zowel tegen zowel éénjarige grassen als éénjarige breedbladige onkruiden. Het middel heeft zelfs een bredere werking dan Alena. Tegen met name klimopereprijs en kruiskruid is de werking van Cossack Star beter.

Voor beide middelen is toevoeging van Robbester, Actirob B of een andere plantaardig veresterde olie nodig.