Producten

Bepaal nu uw strategie voor de beste bescherming in de bewaring van appel en peer

Praktijkervaringen met Luna Experience toegelicht

Inmiddels is de langste dag gepasseerd en is het moment aangebroken om keuzes te maken ten aanzien van het afspuitschema in appel en peer. In onderstaande film legt teler Nico van Wijk uit wat het belang is van een goede keuze in het afspuitschema en worden de ervaringen met Luna Experience toegelicht door Aryan van Toorn (CAF). Ook wordt er ingegaan op residueisen van afnemers en de positionering van Luna Experience door Jolanda Wijsmuller.

Advies

Start met de eerste Luna Experience bespuiting zes weken voor de oogst. De volgende toepassing Luna Experience dient te worden ingezet op drie weken voor de oogst.

De inzet van Luna Experience resulteert in een goede bestrijding van bewaarziekten zoals Alternaria, Botrytis, Cadophora, Neofabreae, Monilia, Neonectria en bewaarschurft. Daarnaast heeft Luna Experience een uitstekende werking tegen zwartvruchtrot in peer.

De dosering bedraagt 0,05% (50 ml per 100 L water) met een max van 0,5 - 0,75 l /ha. Het minimale interval tussen 2 behandelingen is 21 dagen en de veiligheidstermijn betreft 14 dagen.

 

Voordelen Luna Experience:

  • Breed werkingsspectrum
  • Zeer goede werking op bewaarziekten en zwartvruchtrot
  • Vloeibare formulering, zacht voor het gewas
  • Mengbaar met insecticiden/ fungiciden en bladmeststoffen
  • Aantrekkelijke prijsstelling
Geoxe en Safir zijn geregistreerde handelsmerken van Syngenta Crop Protection B.V.

Save
Save
Save