Producten

Phytophthora in het noordoosten van het land!

Blijf alert en laat u niet verrassen

In een groot deel van Nederland is het lang erg droog geweest. Vooral het zuidwesten moest het doen met minimale waterhoeveelheden terwijl het noordoosten in juni wel regelmatig neerslag heeft gehad. De grootste hoeveelheden daarvan vielen vooral in de laatste weken van juni. In deze gebieden is het gewas langer nat geweest waardoor de kans op een infectie door Phytophthora zeer zeker aanwezig was. Uit de markt krijgen we nu dan ook de eerste berichten van Phytophthora-aantastingen in het noordoosten van het land.

 

Afb.1. Aardappelblad geïnfecteerd door Phytopthora infestans

 

Met de regenval van de afgelopen dagen is het van groot belang om het gewas voldoende te beschermen tegen de reeds aanwezige, maar ook tegen nieuwe Phytophthora infecties. Nieuwe infecties kunnen ontstaan als het gewas tenminste 3 uur nat blijft (bladnat-periode). Na de infectie is een temperatuur van 15 tot 25 OC nodig voordat de symptomen zichtbaar worden in het blad.

Infinito is een sterk middel in de strijd tegen Phytophthora. Het heeft een uitstekende preventie en daarnaast ook curatieve werking die nu zeker van belang is! Het is belangrijk om deze eigenschappen te benutten want de meeste gewassen zijn momenteel volop bezig met het vullen van de gevormde knollen. Een start maken met de knolbescherming is van groot belang. Daarnaast kunnen percelen na de regen nog wat nieuwe groei vertonen en nieuw onbeschermd blad vormen, om ook deze te beschermen is Infinito de beste keuze. Laat u niet verassen en schakel tijdig om naar Infinto voor voldoende blad én knolbescherming!

Hieronder het flexibele advies van Infinito onder verschillende omstandigheden.

Afb.2. Infinito, al tien jaar het sterkste schild tegen Phytopthora!


Infinito en alternariabestrijding

Om in het schema met de Infinito ook Alternaria geen kans te geven kan de bespuiting van Infinito aangevuld worden met 1 kg/ha Mancozeb. Mancozeb toevoegen aan het schema met Infinito zorgt voor een robuuste mix op zowel Phytophthora als Alternaria!