Producten

Planttijd van voorjaarsbloeiers is aangebroken

Met Rudis toegevoegd aan het dompelbad worden de meeste leverbare bollen geoogst
Na de vele regen van de afgelopen maand, waarin de verschillen per regio zeer groot waren, worden op dit moment weer volop landwerkzaamheden uitgevoerd. Verschillende voorjaarsbloeiers worden nu geplant. Met het afnemen van de grondtempratuur, op dit moment ca 12.5 ° Celsius zal het tulpenplanten als de weersomstandigheden het toelaten snel aanvangen.

Voor een goede en gezonde (tulpen)oogst zijn een aantal aandachtspunten van belang. Zorg onder andere voor:
  • Goed uitgezocht, schoon- en gezond plantmateriaal, “zuur planten is zuur oogsten”
  • Een schoon fust
  • Goed land
  • Juiste omstandigheden tijdens planten en oogsten
  • Geen beschadiging tijdens verwerken
  • Goed drogen direct na de oogst. 
Om het tulpenplantgoed een goede bescherming mee te geven voor dat dit geplant wordt, heeft Bayer Crop Science meerdere jaren aangetoond wanneer Rudis aan het dompelbad wordt toegevoegd dit een verlaging geeft van Fusarium en Rhizoctonia.

Boldompeling, cultivar Blenda

Rudis aan het dompelbad is toegevoegd oogst u procentueel de meeste leverbare bollen

In deze grafiek zijn drie verschillende dompelbaden getest en is gekeken welk dompelbad de meeste leverbare bollen opbracht. Wanneer Rudis aan het dompelbad is toegevoegd worden procentueel de meeste leverbare bollen geoogst!

Securo is een geregistreerd handelsmerk van BASF Agro B.V. Topsin M Ultra is een geregistreerd handelsmerk van Certis Europe B.V. Mirage Elan is een geregistreerd handelsmerk van Adama


Save
Save
Save