Producten

Bestrijding van Rhizoctonia in voorjaarsbloeiers

Montego voor een preventieve bescherming tegen Rhizoctonia solani
Montego is sinds twee jaar toegelaten en is de nieuwe basis van de preventieve bescherming tegen Rhizoctonia solani in voorjaarsbloeiers van bloembollen, waarbij de natuurlijke weerbaarheid van de bodem tegen Rhizoctonia solani intact blijft.

Het toepassen van Montego geeft in bloembollen meer zekerheid aan de bescherming tegen Rhizoctonia solani met bescherming van plant en bol. Door de langdurige stabiliteit blijft Montego lang in de grond actief. Montego brengt met een hoge effectiviteit een uitstekend rendement door een verbeterde bolkwaliteit.

Waarom Montego aan de basis?
Bloembollen op zandgronden dienen beschermd te worden tegen Rhizoctonia solani.
Met een grondbehandeling van Montego voor of tijdens het planten, waarbij het belangrijk is dat het middel op en rond de bol terecht komt, wordt een langdurige werking meegegeven aan de plant en bol. Jarenlang onderzoek heeft laten zien dat Montego altijd het beste resultaat geeft in zowel droge als natte jaren.

Doordat Montego geen effect heeft op de natuurlijke vijand Verticillium bigutatum blijft de natuurlijke afweer van de bodem tegen Rhizoctonia solani intact. Montego komt voor bloembollen uit een nieuwe groep van actieve stoffen, is niet gevoelig voor resistentie en is mengbaar met alle grondbehandelingsmiddelen.