Producten

Belangrijke Overzichten

Product Grondwaterbescherming
Atlantis® Star Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Capreno® Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Cossack® Star Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
FLiPPER® Plus

Om het grondwater te beschermen mag dit middel in de grondgebonden bedekte teelt van sla, andijvie, spinazie-achtigen, waterkers, veldsla, rucola, zeeaster, boon met peul, boon zonder peul, erwt met peul, erwt zonder peul, vruchtgroenten van Cucurbitaceae (m.u.v. komkommer), vruchtgroenten van Cucurbitaceae niet eetbare schil, sluitkoolachtigen, bloemkoolachtigen, bladkoolachtigen, stengelkool, radijs-achtigen, wortel, suikerwortel, wortelpeterselie, pastinaak, knolraap, koolraap, aardpeer, Japanse aardappel, zoete aardappel, rode biet, knolselderij, schorseneer, mierikswortel, yam, kruidenteelt vers of gedroogd, bloembollen en bloemknollen, snijbloemen, trekheesters, snijgroen, boomkwekerijgewassen, vaste plantenteelt, bloemenzaadteelt, verdeling en zaadteelt niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden wanneer minder dan 70% van het bodemoppervlak bedekt is.

Folicur® Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Folicur® SC Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Hussar® OD Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden toegepast in grondwaterbeschermingsgebieden.
InFinito® Om het grondwater te beschermen mag in de teelt van aardappelen dit product enkel worden toegepast vanaf BBCH 39 (een gesloten gewas waarbij 90% van de planten elkaar tussen de rij raakt) tot voor BBCH 89 (begin vergeling gewas) wanneer toegepast in een grondwaterbeschermingsgebied.
Luna® Experience Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Om het grondwater te beschermen mag in de teelt van bloembollen (m.u.v. tulp, zantedeschia, hyacint, fijnbollige narcis en lelie) dit product enkel worden toegepast vanaf de bloei (BBCH 60).
Luna® Privilege

Om het grondwater te beschermen mag dit product in grondwaterbeschermingsgebieden niet worden gebruikt in de volgende teelten:

  • de onbedekte teelt van vezelgewassen
  • de bedekte en de onbedekte teelt van sla
  • de bedekte en onbedekte teelt van rucola
  • de bedekte en onbedekte teelt van tuinkers
  • de bedekte en onbedekte teelt van veldsla
  • de bedekte grondgebonden teelt van vruchtgroenten met Cucurbitaceae met eetbare schil
  • de onbedekte teelt van bloembollen en bloemknollen m.u.v. lelie en tulp
  • de bedekte grondgebonden teelt van bolbloemen en knolbloemen
  • de onbedekte teelt van gladiool
  • de onbedekte teelt van bloemenzaad
  • de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen
  • de bedekte grondgebonden teelt van veredelingsteelt en basiszaadproduktie van akkerbouw-, groente- en fruitgewassen, kruiden en sierteeltgewassen.

Om het grondwater te beschermen mag dit product in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen niet worden gebruikt in de periode van 1 september tot 1 oktober wanneer minder dan 40% van het bodemoppervlak bedekt is.
Luna® Sensation

Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden in de volgende teelten:

  • de onbedekte teelt van knolselderij
  • de onbedekte teelt van asperge
  • de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen
  • de onbedekte teelt van bloembol- en bloemknolgewassen m.u.v. lelie*
  • de onbedekte bloemenzaadteelt
  • de bedekte teelt van sla
  • de bedekte teelt van boomkwekerijgewassen m.u.v. de opkweek van druif
  • de bedekte teelt van bolbloemen
  • de bedekte teelt van pioen
  • de bedekte en onbedekte teelt van vaste planten
  • de bedekte en onbedekte veredelingsteelt en basiszaadproductie van kruiden m.u.v. kruidenzaadgewassen
  • de bedekte en onbedekte veredelingsteelt en basiszaadproductie van sierteeltgewassen m.u.v. boomkwekerijgewassen

*Om het grondwater te beschermen mag dit product in de onbedekte teelt van lelie niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden in de periode van 1 september tot 1 maart.

Oberon® Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Othello®
Het gebruik in de teelt van winterrogge is beoordeeld conform artikel 51 EG 1107/2009. Er is voor deze toepassing geen werkzaamheids- en fytotoxiciteitonderzoek uitgevoerd. Er wordt daarom aangeraden een proefbespuiting uit te voeren, voordat het middel gebruikt wordt. Gebruik van dit middel in dit toepassingsgebied, komt voor risico en verantwoordelijkheid van de gebruiker.
Pacifica® Plus Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Prosaro® Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Requiem® Prime Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Sencor® vloeibaar Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Sivanto® Prime Om het grondwater te beschermen mag dit product in onbedekte teelten niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.

Om het grondwater te beschermen mag dit middel in de onbedekte teelt van bloembol-en bloemknolgewassen niet worden gebruikt in de periode van 1 september tot 1 maart en wanneer minder dan 60% van het bodemoppervlak bedekt is.


Om het grondwater te beschermen mag dit middel in de onbedekte teelt van bloemisterijgewassen, laanbomen, klimplanten, coniferen en kerstbomen, sierheesters (incl. rozen), bos- en haagplantsoen, vruchtbomen en -struiken en vaste plantenteelt niet worden gebruikt wanneer minder dan 60% van het bodemoppervlak bedekt is.


Om het grondwater te beschermen mag dit middel in de grondgebonden bedekte teelt van snijbloemen, trekheesters, snijgroen niet worden gebruikt wanneer minder dan 70 % van het bodemoppervlak bedekt is.

Skyway® Xpro Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Tramat® 500 Om het grondwater te beschermen mag dit middel in graszaadteelt niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Om het grondwater te beschermen mag dit middel of andere middelen die ethofumesaat bevatten in de teelt van bieten en rode biet slechts gedurende één jaar in een periode van drie jaar op hetzelfde perceel worden toegepast.

In de teelt van bieten en rode biet (0,66 L/ha, 3 toepassingen per teeltcyclus; 0,33 L/ha, 6 toepassingen per teeltcyclus) het middel toepassen in 200 tot 400 liter water per ha.


Om het grondwater te beschermen mag dit middel of andere middelen die ethofumesaat bevatten in de teelt van bieten en rode biet slechts gedurende één jaar in een periode van drie jaar op hetzelfde perceel worden toegepast.
Velum® Prime Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.
Om het grondwater te beschermen mag de grondbehandeling van bloembol- en bloemknolgewassen alleen worden gebruikt in november en december of vanaf maart tot en met juli.
Verango® Om het grondwater te beschermen mag dit product niet worden gebruikt in grondwaterbeschermingsgebieden.

Download (PDF)