Producten

Toepassingsvoorwaarden Movento W4 etiket onvolledig weergegeven op de verpakking

Kweepeer, mispel en overige pitvruchten ontbreken in de toepassingsvoorwaarden
Bij een periodieke controle door de NVWA van enkele van onze etiketten op productverpakkingen is gebleken dat het etiket (W4) van de 1 en 3 liter verpakking van Movento een omissie bevat.

In de toepassingsvoorwaarden wordt ten onrechte enkel verwezen naar de toepassing in appel en peer. Dit is onvolledig. De toepassingsvoorwaarden gelden namelijk voor alle pitvruchten, dus inclusief kweepeer, mispel en overige pitvruchten.

Huidig label:Om niet tot de doelsoorten behorende geleedpotigen/ insecten te beschermen is toepassing in appel en peer uitsluitend toegestaan indien gebruik wordt gemaakt van de volgende driftreducerende maatregelen:……..”

Wat het moet zijn is:Om niet tot de doelsoorten behorende geleedpotigen/ insecten te beschermen is toepassing in pitvruchten (appel, peer, kweepeer, mispel, overige pitvruchten) uitsluitend toegestaan indien gebruik wordt gemaakt van de volgende driftreducerende maatregelen:………"

Om hierop te attenderen zullen wij waarschuwingsstickers voor op de verpakking beschikbaar stellen aan de gewasbeschermingsmiddelenhandel. Wij verzoeken telers die Movento met het W4 etiket op voorraad hebben, om contact op te nemen met hun leverancier om deze waarschuwingssticker op te vragen. Deze dient geplakt te worden op aanwezige Movento verpakkingen op het bedrijf.