Producten

Het steeds breder voorkomen van nieuwe Phytophthora isolaten vraagt om de juiste inzet van fungiciden!

Onderzoek in Engeland bevestigt de brede werking van Infinito op de verschillende isolaten van Phytophthora
Recentelijk is uit verschillende publicaties naar voren gekomen dat er bij het isolatenonderzoek van Phytophthora in 2017, een toename is van ‘nieuwe isolaten’. Dit zijn o.a. de stammen EU_37_A2 (Dark Green 37) en de EU_36_A2 (Dark Green 36).

Voor de aardappelteler is het belangrijk om te weten of de toegepaste Phytophthora-fungiciden voldoende werken op de verschillende isolaten. Uit onderzoek van de afgelopen jaren blijkt dat Infinito op alle isolaten een goed bestrijdingseffect heeft.

Dit wordt ook bevestigd in onderzoek uit Engeland van afgelopen jaar.
  • Locatie in Barrow (Derbyshire)
  • Ras: Melody
  • Kunstmatige infectie met de isolaten Pink 6 en Blue 13. Uiteindelijk kreeg een natuurlijke infectie met Dark Green 37 de overhand! Dat is achteraf vastgesteld d.m.v. isolaatbepaling.
  • Er zijn in toaal11 bespuitingen uitgevoerd met doorspuitschema’s. 
  • De laatste 4 bespuitingen (groene pijlen) ziet u in onderstaande afbeelding.


Afb.1. %bladziek weergegeven in de periode 17 augustus t/m 21 september. Met de groene pijlen bovenin worden de yijdstippen van de laatste 4 toepassingen weergegeven.
Conclusie: Infinito toont ook een perfecte bestrijding op het phytophthora-isolaat Dark Green 37 (net zoals op de overige isolaten waaronder Pink 6 en Blue 13).