Producten

Aandacht voor het gebruik van Luna Privilege in tomaat

Voorkom resistentie en wissel middelen af
Om optimaal gebruik te maken en voor het behoud van Luna Privilege zijn richtlijnen opgesteld om resistentie te voorkomen. Wij adviseren Luna Privilege toe te passen vanaf 1 maart of 8e tros in bloei. Gebruik de etiketdosering van 40ml per 1000 planten/stengels met een maximale dosering van 1 l/ha. Verlaag deze doseringen niet om een verminderde gevoeligheid van Luna Privilege te voorkomen!

Afwisselen van chemische groepen:

Botytis kan zich snel aanpassen. Druppel daarom nooit Luna Privilege in twee achtereenvolgende toepassingen. Voer na gebruik van Luna Privilege altijd twee toepassingen uit met een middel uit een andere chemische groep (bijvoorbeeld Teldor) en/of maak gebruik van een biologische fungicide als Serenade, dat geen residu geeft maar wel effectief is tegen Botrytis.

Advies afwisselschema

Adviesschema Botrytis tomaat 

Luna Privilege beschermt de plant van binnen uit, en Teldor en Serenade pakken de sporen aan de buitenkant van de plant aan.

Voorkom resistentie:
Ook bij een beperkt aantal toepassingen per jaar tegen Botrytis is het noodzakelijk om middelen af te wisselen. Dat wil zeggen na Luna Privilege geen andere middelen uit groep 7 (Signum of Reflect) toepassen. Botrytis kan zich snel aanpassen. Wissel daarom af en voorkom resistentie!

Door Luna Privilege op de juiste manier in te zetten, zorgt u ervoor dat we ook de komende jaren een optimaal rendement in tomaat kunt halen.

 

Signum, Scala en Rovral aquaflo zijn geregistreerde handelsmerken van BASF Agro B.V. Reflect en Switch zijn geregistreerde handelsmerken van Syngenta Crop Protection B.V.