Producten

Wijziging toelating Admire

Toepassingsvoorwaarden in bloembollen gewijzigd

Recent heeft het Ctgb besloten om de toepassingsvoorwaarden voor het gebruik van Admire in de teelt van bloembollen als volgt te wijzigen:

Om in het water levende organismen te beschermen dient tijdens en na de dompelbehandeling van bloembollen emissie naar het oppervlaktewater te worden voorkomen. Toepassing mag uitsluitend plaatsvinden indien:

  • Dompelhandelingen plaatsvinden op een locatie waarbij geen afspoeling of afwatering op oppervlaktewater of riool mogelijk is en waarbij wordt voorkomen dat via transportmiddelen (b.v. heftruck) verspreiding van dompelvloeistof plaatsvindt;
  • Na dompelen het fust droog wordt geblazen en minimaal 12 uur uitdruipt;
  • Transport van behandelde bollen naar het veld of een andere locatie uitsluitend wordt uitgevoerd met een emissievrije transportwagen. Dit kan bijvoorbeeld een transportwagen zijn met opvanggoten en een opvangcontainer.
  • Eventuele lek/ restvloeistoffen worden hergebruikt, als chemisch afval worden afgevoerd of via een zuiveringssysteem (bijvoorbeeld PhytoBac of Heliosec) verwerkt worden conform wetgeving.
Voor het oude (W19) etiket is een uitverkooptermijn vastgesteld tot 1 november 2017 en een opgebruiktermijn tot 1 november 2018.