Producten

Risicoperiode voor Stemphylium infectie in peer

Luna Experience heeft een bewezen sterke werking tegen zwartvruchtrot

Onderzoek heeft uitgewezen dat in mei/ juni de meeste infecties van Stemphylium (zwartvruchtrot) plaatsvinden. De aantasting van deze infecties zal pas later in de zomer zichtbaar worden in de vorm van de typische V-vormige zwarte plekken op het blad of door aangetaste peren.

Het advies is om nu Luna Experience toe te voegen aan de bespuiting met captan. Luna Experience heeft een bewezen sterke werking tegen zwartvruchtrot in peer. Luna Experience kan ingezet worden vanaf BBCH 72 (vruchtmaat ca. 20 mm) met een dosering van 0,5 liter per hectare.

Onlangs zijn de toepassingsvoorwaarden van Luna Experience zodanig aangepast dat vrijwel elke fruitteler Luna Experience kan inzetten indien gebruik gemaakt wordt van 90% driftreducerende doppen. Luna Experience bevat de actieve stoffen fluopyram en tebuconazool (bekend van Folicur).

Bij inzet van Luna Experience tegen zwartvruchtrot in mei/juni én de inzet van Luna Experience in het afspuitschema, wordt voorkomen dat de zwartvruchtrotbestrijding aanleiding geeft tot extra actieve stoffen bij de oogst.

 


Save