Producten

Bayer en AlphaBio Control tekenen distributieovereenkomst voor FLiPPER

Vanaf 2017 zal Bayer FLiPPER distribueren

Bayer zal vanaf januari het biologische product FLiPPER distribueren op de Nederlandse markt. FLiPPER past uitstekend in de visie van Bayer om geïntegreerde oplossingen te bieden voor boer en tuinder. Een combinatie van chemische en  biologische gewasbescherming, hoogwaardige  zaden en Beslissing Ondersteunende Systemen is de basis voor een duurzame land- en tuinbouw.  

FLiPPER is een product van plantaardige oorsprong op basis van carbonzure kaliumzouten en heeft een breed werkingsspectrum. Het is een snel werkend contactmiddel dat onder de regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB) mag worden toegepast ter bestrijding van  insecten en mijten in de bedekte en onbedekte teelt van land- en tuinbouwgewassen en openbaar groen. FLiPPER kan worden ingezet ter bestrijding van witte vlieg, spintmijt, trips, bladluis, bladvlo, wol-, dop- en schildluis. Daarnaast is FLiPPER veilig voor bestuivers en de meeste natuurlijke vijanden. Vanaf medio januari zal FLiPPER leverbaar zijn.

AlphaBio Control is een jong , innoverend bedrijf gericht op de ontwikkeling van middelen van natuurlijke oorsprong. Bayer en AlphaBio Control onderschrijven beiden het belang van registratie van biologische midden door het Ctgb.  In het registratieproces worden  producten getoetst op effecten op mens en milieu.

Recent heeft het Ctgb de eerste registratie in bedekte teelt van tomaat, komkommer en aardbeien afgegeven onder de naam FLiPPER PLUS. AlphaBio Control en Bayer verwachten op korte termijn het etiket verder uit te breiden in glastuinbouw en buitenteelten. Introductie van FLiPPER PLUS zal pas plaatsvinden als deze etiketuitbreidingen een feit zijn.