Producten

Bescherm lelies in deze fase tegen Botrytis

Luna Experience voor een effectieve Botrytisbestrijding

Op dit moment groeien de lelies zeer snel en zijn de knoppen in een aantal cultivars waarneembaar. Wanneer er gekopt is, is er schade aan het gewas ontstaan, dit vormt een invalspoort voor botrytis aan het gewas maar er is ook een grote kans op stengelvuur. In deze kritische fase is het van belang om de juiste bescherming mee te geven. Het is echter tegenwoordig een uitdaging om het botrytisschema sluitend te krijgen in de teelt van lelies.

Luna Experience heeft de laatste jaren laten zien dat wanneer dit middel wordt ingezet rondom het tijdstip van koppen dit een langdurige werking meegeeft aan de stengel, blad en bloem. Luna Experience bevat het zeer bekende tebuconazool (Folicur) en fluopyram. Deze zeer effectieve combinatie bestrijdt in bloembollen alle Botrytis-vormen.

Tebuconazool (EBR-groep) verstoort de opbouw van sterolen in de schimmelcellen. Sterolen zijn nodig voor de opbouw van celwanden van schimmels. Doordat tebuconazool dit proces verstoort worden alle processen die na kieming van een schimmel op gang komen geremd. Fluopyram (SDHI-groep) remt de aanmaak van het enzym dat in schimmels verantwoordelijk is voor de ademhaling. Hierdoor ontwikkelt de schimmel zich niet verder en sterft vroegtijdig af. Beide stoffen werken systemisch waardoor een uitstekende verdeling in het gewas wordt verkregen.

Toepassing: 1 keer per teeltcyclus met een dosering van 0.6l/ha