Producten

Bayer Crop Science en Novozymes BioAg tekenen distributie-overeenkomst voor Met52 OD

Over enkele weken zal eerste product beschikbaar zijn

Bayer Crop Science SA-NV in Mijdrecht en Novozymes BioAg Inc. in Saskatoon, Canada, hebben een meerjarige distributie-overeenkomst getekend voor het op de Nederlandse markt brengen van het biologisch insecticide Met52 OD.

Met52 OD heeft sinds 3 juli 2015 een toelating in Nederland en bevat de schimmel Metarhizium anisopliae stam F52. Door verplaatsing van de productielocatie heeft het lang geduurd voordat product beschikbaar was voor de Nederlandse markt. Inmiddels draait de productie naar volle tevredenheid. Bayer verwacht het product over enkele weken te kunnen leveren.

Met52 OD past uitstekend in de visie van Bayer Crop Science om geïntegreerde oplossingen te bieden voor boer en tuinder. Metarhizium anisopliae is een insectenpathogene schimmel en heeft een brede waardreeks van insecten, zoals witte vlieg, trips en mijten. De werking is een contactwerking van de schimmel op het insect. Bij contact met een waardinsect hecht de spore zich vast op het oppervlak, begint te kiemen en dringt door de cuticula het insect binnen. De schimmel verspreidt zich verder door het insect en tast de organen aan. Het insect verzwakt en sterft binnen 3-7 dagen.

Met52 OD is veilig voor nuttige insecten en bestuivers en past uitstekend in een geïntegreerd systeem. Door het unieke werkingsmechanisme is er geen resistentie bekend en kan dus worden afgewisseld met chemische middelen om resistentie in het steeds smaller wordende middelenpakket te voorkomen. De sporen zijn al in oplossing in de vloeibare formulering waardoor voorweken van de sporen niet nodig is. Daarmee is het dus direct klaar voor gebruik.

Met52 OD is toegelaten in een brede reeks aan gewassen. Tenslotte is er geen MRL (geen residu) vereist en heeft Met52 OD een zeer korte veiligheidstermijn van 4 uur. Meer informatie over onder andere toegelaten gewassen en doseringen kunt u vinden op de productpagina van Met52 OD.