Producten

Meer kansen voor Botrytis en echte meeldauw naar einde tomatenseizoen

Zet Luna Privilege in voordat de koppen eruit worden gehaald
Het einde van het tomatenseizoen nadert en nog even voordat de koppen eruit gaan. Vanaf die fase laat men om, onder andere vruchten met zo min mogelijk energie te laten afrijpen, de ramen langer dicht met als gevolg een stijging van de RV en daardoor meer kansen voor schimmels als Botrytis en echte meeldauw. Dit is hét moment om Luna Privilege toe te passen.

Waarom juist nu?
Luna Privilege moet worden verdeeld door de plant. De verdampende delen van de plant zorgen voor dat transport. Zodra die sapstroom wordt verstoord door blad te breken of de kop eruit te halen vindt er minder transport van water/ Luna Privilege plaats waardoor er geen Luna Privilege naar de wond gaat met als gevolg dat er Botrytis op de wond kan ontstaan.

Daarom het advies om toe te passen voordat de kop eruit gaat!

Toepassen Luna Privilege:

Door Luna Privilege te druppelen voordat de kop eruit wordt gehaald (zie afb. 1) beschermt men de tomatenplanten voor enige weken tegen Botrytis en echte meeldauw. Het middel werkt optimaal als het preventief wordt toegepast op een actief verdampend gewas, wacht daarom niet te lang.

Advies Luna Privilege

Afb. 1 Adviesschema Luna Privilege in tomaat tegen Botrytis en echte meeldauw


Advies:

  • Opname is belangrijk! Daarom dient Luna Privilege bij de eerste beurten van de dag bij de plant te worden aangeboden.
  • Dosering 1 liter per hectare.
  • Sturen naar een minimale drain gedurende de dag is de beste manier om het middel in de plant te krijgen.
Save
Save