Producten

Agricultural Sprayer Academy vergroot kennis over gewasbescherming

Bayer Crop Science organiseert samen met Boerenbusiness en Syngenta nieuw trainingsprogramma
Bayer Crop Science, Boerenbusiness en Syngenta hebben de Agricultural Sprayer Academy (ASA) opgericht om de kennis over de toepassing van gewasbescherming te vergroten, met als bovenliggend doel om het verantwoord gebruik van gewasbescherming te stimuleren. Met meer kennis over zaken als toepassingstechniek en wenselijke toepassingsomstandheden kan de toepasser optimaal zorgen dragen voor de veiligheid van mens en milieu. Tijdens de ASA krijgen deelnemers een hoogwaardige training die gericht is op deze verschillende facetten rondom gewasbescherming. Door middel van presentaties, demonstraties en discussies zullen diverse onderwerpen besproken worden.

De ASA is opgericht om telers op een vernieuwende manier te laten nadenken over het gezond houden van hun gewassen. Daarnaast moet de ASA er voor zorgen dat telers elkaar ondersteunen bij het gezond houden van die gewassen, bijvoorbeeld door tips uit te wisselen via WhatsApp. Deze training is in de eerste plaats bedoeld voor telers maar daarnaast ook geschikt voor loonwerkers uit de gehele agrarische sector. De training vindt plaats van november 2017 tot en met april 2018 en er is plaats voor 15 personen.

Met deelname aan de training kunnen deelnemers punten verdienen voor hun spuitlicentie. Ga voor meer informatie naar www.gezondtelen.nl of neem contact op met Michel Jansen (Product Stewardship Expert Bayer Crop Science)