Producten

Eieren van de 1e generatie perenbladvlo komen nu uit

Hét moment om Calypso of Flipper in te zetten tegen de larven van de perenbladvlooien

Nu de temperatuur structureel hoger ligt dan de voorafgaande periode gaat niet alleen de gewasontwikkeling door in de boomgaard maar ook de ontwikkeling van insecten zoals de perenbladvlooien.

Een aantal weken geleden werden de eerste eieren van de perenbladvlo al gevonden. Deze eitjes komen momenteel uit en er worden volop larven van de perenbladvlo waargenomen. Dit is het moment om een bespuiting uit te voeren met Calypso of Flipper tegen de larven.

Een bestrijding met Calypso tegen de eerste generatie van perenbladvlo is zeer effectief en dient te worden toegepast in een dosering van 0,025%. Gebruik voldoende water en voeg een uitvloeier toe. Voordeel van de inzet van Calypso is dat ook de aanwezige perengalmuggen worden bestreden. Dikkopjes waren vorig jaar een toenemend probleem in veel perenpercelen dus ook dit jaar kunnen we een druk van de perengalmuggen verwachten.

Flipper is een biologisch alternatief en kan onder andere worden ingezet voor de bestrijding van de eerste generatie perenbladvlo. Flipper kan het best worden toegepast onder sneldrogende omstandigheden. Dit geeft de beste resultaten omdat dan de perenbladvlooien sneller uitdrogen door de contactwerking van Flipper. Adviesdosering is 1% Flipper toegepast in 1000 liter water per ha. Flipper dient solo te worden toegepast. Indien noodzakelijk de bespuiting na 7 dagen herhalen. Flipper heeft een gunstig nuttigenprofiel.      

Perenbladvlo