Producten

Start bestrijding van de roze appelluis met Sivanto Prime

Sivanto Prime nu beschikbaar voor de fruitteelt
Voor de start van het teeltseizoen is op de valreep Sivanto Prime toegelaten. Sivanto Prime, op basis van de werkzame stof flupyradifurone, heeft een uitstekende werking tegen zuigende en stekende insecten in de fruitteelt. Het betreft een gebruiksvriendelijke vloeibare formulering. 

Sivanto Prime kan in de fruitteelt worden ingezet tegen de diverse voorkomende luizen waaronder de roze appelluis. Maar ook tegen de appelzaagwesp, groene appelwants en perenbladvlo heeft Sivanto Prime een sterke werking. Kortom, fruittelers hebben de beschikking over een snelwerkend en betrouwbaar insecticide dat uitstekend past in de geïntegreerde fruitteelt.

Sivanto Prime mag tijdens de bloei worden toegepast mits niet gemengd wordt met een fungicide uit de groep van de DMI-fungiciden (FRAC groep 3) zoals bijvoorbeeld middelen op basis van penconazool of difenoconazool.

Voordelen van Sivanto Prime

  • Bestrijdt stekende en zuigende insecten in de fruitteelt.
  • Snelle aanvangswerking.
  • Werking via contact én opname.
  • De werkzame stof wordt opgenomen in het blad en verplaatst zich in de richting van de sapstroom.
  • Effectief tegen nimfen, larven en volwassen stadia.
  • Past in de geïntegreerde fruitteelt.

Adviestijdstip bestrijding roze appelluis, groene appelwants en bloedluis

Zijn roze appelluis, bloedluis en groene appelwantsen de belangrijkste problemen in het perceel, pas dan Sivanto Prime toe vanaf het roze knopstadium. Richt de maximale jaarlijkse dosering (0,4 L/ha) op de onderste helft van de boom waar deze insecten zitten. Om de bloedluizen goed te raken, richt de onderste spuitdop dan schuin omhoog zodat de onderzijde van de takken goed worden geraakt.

Adviestijdstip indien zaagwesp een probleem is

Is de zaagwesp een groot probleem, stel dan de bespuiting uit tot in de bloei. Dan kan hetzelfde complex worden bestreden maar zal de gehele boom moeten worden gespoten. De zaagwesp kan zowel onderin als bovenin de boom worden gevonden. 

Adviesschema insectenbestrijding Sivanto Prime in appel
Afb. 1 Adviesschema insectenbestrijding met Sivanto Prime in appel


Save
Save
Save