Producten

Bestrijding zuigende insecten in de bloembollenteelt met Sivanto Prime

Sivanto Prime nu beschikbaar voor de bloembollenteelt

Tijdens het teeltseizoen is Sivanto Prime toegelaten. Sivanto Prime, op basis van de werkzame stof flupyradifurone, heeft een uitstekende werking tegen zuigende en stekende insecten in de bloembollenteelt. Het betreft een gebruiksvriendelijke vloeibare formulering. 

Sivanto Prime heeft een zeer snelle aanvangswerking. Hierdoor is het middel uitermate geschikt om luizen te bestrijden en virusoverdracht in bloembollen te voorkomen.

In de teelt van hyacinten heeft Sivanto Prime een sterke werking op trips en cicaden. Cicaden kunnen schade veroorzaken die in de volksmond zogenaamde ’lissers’ genoemd worden en die in de broeierij van hyacinten tot uiting komt.  

Sivanto Prime mag tijdens de bloei worden toegepast mits niet gemengd wordt met een fungicide uit de groep van de DMI-fungiciden (FRAC groep 3) zoals bijvoorbeeld middelen op basis van tebucanazool en prothioconazool. Na de bloei is dit geen probleem meer.

Voordelen van Sivanto Prime:

 • Bestrijdt stekende en zuigende insecten in de bloembollenteelt, (bladluis, cicaden, trips en wantsen)
 • Snelle aanvangswerking.
 • Werking via contact én opname.
 • De werkzame stof wordt opgenomen in het blad en verplaatst zich in de richting van de sapstroom.
 • Ook werkzaam tegen luizen aan de onderzijde van het blad
 • Effectief tegen nimfen, larven en volwassen stadia.

  Sivanto Prime mag 1 keer per 12 maanden ingezet worden in de teelt van tulp, hyacint, narcis (fijnbollig), zantedeschia, en lelie met een dosering van 0,5l/ha.

   

  Afb. 1 Adviesschema Sivanto Prime

  Save