Producten

Zomertarwe: ziektenbestrijding bepaalt het rendement

Prosaro heeft de ideale prijs/prestatie-verhouding

Voor het rendement van de teelt van zomertarwe is de ziektenbestrijding essentieel. Enerzijds geeft zomertarwe minder kilo’s dan wintertarwe, waarvan het rendement ook al niet geweldig is. Anderzijds kan zomertarwe goed ziek worden en daardoor nog minder opbrengen.

Een breedwerkend fungicide, dat de zomertarwe voldoende lang gezond houdt, en tegelijkertijd niet te duur is, is dus voor zomertarwe vereist. Het middel dat aan deze belangrijke voorwaarden optimaal voldoet, is Prosaro.

Septoria speelt in tarwe altijd een belangrijke rol. Tijdens de afrijpingsfase zijn daarbij ook bruine roest en aarfusarium gevaarlijk. Momenteel is het weer ook gunstig voor uitbreiding van meeldauw.

Prosaro is tegen al deze ziekten in zomertarwe toegelaten.

De beide triazolen in Prosaro, prothioconazool en tebuconazool, werken zowel preventief als curatief tegen septoria en roesten. Uitbreiding van meeldauw wordt bij preventieve toepassing sterk verminderd. Voor aarfusariumbestrijding ligt het beste spuittijdstip kort voor de bloei.

Tegelijkertijd is Prosaro, met zo’n breed werkingsspectrum, gunstig geprijsd. Kortom, het ideale middel voor een optimaal rendement in zomertarwe

Afrijpingsziektebestrijding zomertarwe: 1 l/ha Prosaro


Afb.1. Bruine roest in zomertarwe kan de opbrengst sterk verminderen

 

Afb.2. Meeldauw en Septoria vormen een gevaarlijke combinatie die het blad snel doet aftakelen