Producten

Fruitteler Gerard Macleane aan het woord over zijn ervaringen met Serenade

Macleane: "'Van mij mogen er meer middelen zoals Serenade op de markt komen"

 

Serenade wordt al enkele jaren ingezet in een totaalschema in de ziektebestrijding in diverse teelten. Sinds vorig seizoen laten wij telers uit verschillende teelten aan het woord over hun ervaringen met Serenade.

In deze nieuwsbrief fruitteler Gerard Macleane uit Zeewolde, die 6 hectare peer (Conference) teelt. Hoewel Macleane ziekten en plagen het liefst door de natuur zelf laat oplossen, vindt hij het prettig dat er ook biologische middelen zijn die dit proces een handje kunnen helpen.

Eén daarvan is Serenade, een middel gebaseerd op de van nature in de grond voorkomende bacteriestam Bacillus subtilis QST 713. Hiermee kunnen een groot aantal schimmels en bacteriën in de fruitteelt bestreden worden. Macleane heeft Serenade de afgelopen twee seizoenen in het afspuitschema van zijn peren (tegen bewaarziekten) ingezet, vooral met het oog op een late afzet.

Behalve de goede werking tegen bewaarziekten, vindt de fruitteler ook het bio-stimulerende effect van Serenade een belangrijk pluspunt. ,,Veel middelen die we de bio-teelt gebruiken zijn relatief hard voor blad en bomen, waardoor het een remmende werking heeft op de vitaliteit. Serenade is daarentegen erg zacht, waardoor het de bladgezondheid en de boomvitaliteit juist verbetert.''

 

 

Lees het hele artikel op agro.bayer.nl/serenade

Serenade: de juiste aanvulling in uw geïntegreerde teelt

Serenade versterkt in een geïntegreerd schema de bescherming van het gewas tegen diverse ziekten. Serenade is zeer flexibel inzetbaar en past optimaal in een geïntegreerde teelt. De unieke bacteriestam Bacillus subtilis QST 713 heeft een brede werking tegen schimmels en bacteriën. Daarnaast heeft Serenade een bio-stimulerend effect op de plant.

De kracht van Serenade:

  • Brede werking tegen veel schimmels.
  • Werking op basis van verschillende werkingsmechanismen.
  • Tot de oogst inzetbaar.
  • Sleutelproduct in resistentie- en residumanagement.

Save
Save
Save
Save