Producten

Fruittelers Wim van Zoelen en Maarten Nijenhuis aan het woord over hun ervaringen met Serenade

Van Zoelen en Nijenhuis: "Serenade kan helpen om uitvalpercentage laag te houden"


Serenade wordt al enkele jaren ingezet in een totaalschema in de ziektebestrijding in diverse teelten. Sinds vorig seizoen laten wij telers uit verschillende teelten aan het woord over hun ervaringen met Serenade.

In deze nieuwsbrief fruittelers Wim van Zoelen en Maarten Nijenhuis van FruitNL uit Ommeren, die  circa 50 ha appel en 5 ha peer telen.

"Bij een natte plukperiode zijn middelen als Serenade harder nodig als bij een droge pluk. Maar ook onder droge omstandigheden willen we graag zien wat het middel presteert.'' Omdat Serenade geen residu achterlaat op de vruchten en een veiligheidstermijn van slechts één dag heeft, kan het middel erg gemakkelijk tussen de 1ste en 2de pluk worden geschoven. Dit maakt het middel volgens Nijenhuis niet alleen waardevol, maar ook praktisch zeer bruikbaar. ,,Vooral bij Elstar die wat langer bewaard wordt, zien wij Serenade als een mooie aanwinst tegen bewaarziekten'', zo besluit hij.


Lees het hele artikel op agro.bayer.nl/serenade

Serenade: de juiste aanvulling in uw geïntegreerde teelt

Serenade versterkt in een geïntegreerd schema de bescherming van het gewas tegen diverse ziekten. Serenade is zeer flexibel inzetbaar en past optimaal in een geïntegreerde teelt. De unieke bacteriestam Bacillus subtilis QST 713 heeft een brede werking tegen schimmels en bacteriën. Daarnaast heeft Serenade een bio-stimulerend effect op de plant.

De kracht van Serenade:

  • Brede werking tegen veel schimmels.
  • Werking op basis van verschillende werkingsmechanismen.
  • Tot de oogst inzetbaar.
  • Sleutelproduct in resistentie- en residumanagement.



Save
Save
Save