Producten

Bestrijding van moeilijk te bereiken tripsen en luizen

Batavia en Flipper, een unieke combinatie in chrysant

Tripsen en luizen zijn vaak lastig te bestrijden in chrysant omdat ze vaak goed verstopt zitten in het gewas niet makkelijk te raken zijn bij een bespuiting. De combinatie van Batavia (systemische werking) en Flipper (contactwerking) kan dan helpen. 

 

Afb.1. Trips kan veel schade veroorzaken in chrysant

 

Sterke combinatie

Door de combinatie van Batavia en Flipper ontstaat er namelijk een synergie van de twee middelen. Voor een optimale werking van Batavia is voldoende opname in het blad noodzakelijk. De toevoeging van Flipper zorgt er voor dat de actieve stof van Batavia beter wordt opgenomen waardoor er een hoger gehalte aan werkzame stof in het blad komt. Zuigende insecten als bladluizen en tripsen nemen daardoor ook meer werkzame stof op. Flipper heeft een sterke contactwerking waardoor er een combinatie ontstaat van een snelle aanvangswerking (Flipper) en een lange duurwerking (Batavia) tegen zuigende insecten.

 

 

Afb.2. Zowel Flipper als Batavia laten solo toegepast een duidelijk effect zien ten opzichte van onbehandeld. De combinatie van de twee middelen maakt pas écht het verschil

 

Producteigenschappen van Batavia en Flipper

Batavia heeft een unieke tweezijdig systemische werking. Batavia beweegt zich van boven naar beneden én van beneden naar boven in de plant en beschermt zo de plant op elk niveau tegen zuigende insecten. Batavia wordt getransporteerd naar de groeipunten (opwaarts transport), waar de trips zich schuil houdt en bestrijdt ook luizen onderin het gewas (neerwaarts transport). Dosering Batavia: 0,075% (75 ml/100 l water)

Flipper is een product van plantaardige oorsprong, op basis van carbonzure kaliumzouten, en valt onder de regeling uitzondering bestrijdingsmiddelen (RUB). Het middel heeft een breed werkingsspectrum en is een snelwerkend contactinsecticide. Dosering Flipper: 1% (1 l/ 100 l water)