Producten

Phytophthora volop aanwezig ondanks droge zomer

Bescherm het gewas ook in de laatste fase van de teelt

Op verschillende plaatsen in het land komt phytophthora voor. Het is zaak het gewas nu goed te beschermen. Zet Infinito in en bescherm het (nieuwe) loof maar ook de reeds gevormde oogst.

Droge zomer

De gevolgen van de droogte zijn in alle gewassen duidelijk zichtbaar. Veel aardappelpercelen hebben het vroegtijdig opgegeven en de opbrengsten zullen dan ook enorm wisselen. Beregening heeft de schade nog enigszins kunnen beperken. Door het warme weer en hoge temperaturen is de problematiek rondom doorwas ook erg groot. Nu er, erg plaatselijk, eindelijk regen is gevallen, ligt ook phytophthora weer op de loer.

Van verschillende kanten horen we dat phytophthora er toch de hele zomer is geweest. Al vroeg in het seizoen zijn aantastingen gevonden. Ook de beregende percelen waren niet altijd vrij van phytophthora. Doordat op sommige percelen de gewassen nu weer aan de groei gaan is het zorg het gewas goed te beschermen. Het nieuwe frisse groene loof in combinatie met regenval en langere, koele dauwnachten zorgt voor optimale omstandigheden voor de schimmel.

 

Infinito sterk op blad en knol

Door dat het gewas nieuw loof vormt maar ook al knollen heeft gevormd is het zaak beiden goed te beschermen. Infinito beschermt zowel loof als knol. Zie hieronder ook de bevestiging in de Euroblight tabel.

Afb.1. Screenshot uit de Euroblight tabel.

 

Uit proeven blijkt dat ..

Ook uit de resultaten van onze eigen proeven, onder andere uit onderstaande proef in Meteren, blijkt dat Infinito een sterke werking heeft op zowel blad- als knolphytophthora. Ook de proeven van dit jaar bevestigen dat Infinito, zelfs bij zeer hoge phytophthoradruk een zeer goed resultaat geeft.

 

Afb.2. De resultaten uit de proeven bevestigen de Euroblight tabel

 

Ondanks dat we inmiddels al in september zitten blijft het, ook in de laatste fase van de teelt, van belang het gewas voldoende te beschermen. Infinito beschermt zowel het nieuwe blad als de reeds gevormde knollen. Infinito: je kan het maar beter in huis hebben!

Ranman Top en Dithane DG zijn geregistreerde handelsmerken van Belchim Crop Protection, Shirlan is een geregistreerd handelsmerk van Syngenta Crop Protection, Acrobat is een geregistreerd handelsmerk van Basf Agro, Canvas is een geregistreerd handelsmerk van Nufarm.