Producten

Ctgb geeft toelating voor CONVISO® ONE

Breedwerkend herbicide tegen grassen en breedbladige onkruiden in ALS-tolerante bieten

CONVISO® ONE kan komende jaren een belangrijke rol gaan spelen bij de onkruidbestrijding in ALS-tolerante bieten. Dit zijn bietenrassen die via traditionele veredeling tolerant gemaakt zijn tegen foramsulfuron (FSN) en thiencarbazone-methyl (TCM), de 2 actieve stoffen in CONVISO® ONE. Deze bietenrassen zullen de komende jaren op de markt komen onder de naam CONVISO® SMART.

De technologie is ontwikkeld door KWS. Andere zaadbedrijven, zoals SES Vanderhave en Betaseed, hebben ook toegang tot deze technologie. CONVISO® ONE heeft een hele brede werking tegen zowel grassen als breedbladige onkruiden en een goede nevenwerking tegen een aantal wortelonkruiden.

Met CONVISO® ONE wordt de onkruidbestrijding een stuk gemakkelijker. Met slechts 2 toepassingen per teeltseizoen is een goede onkruidbestrijding mogelijk. Om het werkingsspectrum compleet te maken en om goed resistentiemanagement te verzekeren, wordt aanbevolen om CONVISO® ONE altijd te mengen met een plantaardige olie (bijvoorbeeld Robbester of Actirob B) en LDS doseringen van specifieke middelen met een ander werkingsmechanisme toe te voegen.