Producten

Nieuwe toelating Verango

Nematicide in aardappelen, wortelen en wortel- en knolgewassen

Recent is het nematicide Verango toegelaten in aardappelen, wortelen en wortel- en knolgewassen. Verango is een uniek, modern en gebruiksvriendelijk middel ter bestrijding van aaltjes om daarmee opbrengst en kwaliteit zeker te stellen. De actieve stof fluopyram is al werkzaam bij een zeer lage dosering per hectare. Door de vloeibare formulering en de flexibele toepassingsmogelijkheden op het etiket is Verango eenvoudig toepasbaar en erg gebruiksvriendelijk.    

Toepassing in aardappelen

In de geïntegreerde aanpak van aardappelmoeheid kan Verango worden ingezet om schade veroorzaakt door aardappelcystenaaltjes te voorkomen. Verango heeft een goede werking op de aardappelcystenaaltjes Globodera pallida en Globodera rostochiensis. Ook is er werking waargenomen op wortellesieaaltjes (Pratylenchus penetrans). Verango kan worden ingezet middels een volvelds- of veurbehandeling in een dosering van 0,625 l/ha.

Toepassing in wortelen en wortel- en knolgewassen

Verango heeft een toelating in de gehele groep van wortel- en knolgewassen. De werking van Verango richt zich voor de teelt van wortelen met name op de beperking van schade door wortellesieaaltjes (Pratylenchus penetrans) en wortelknobbelaaltjes (Meloidogyne spp). Het middel dient voor het zaaien te worden toegepast in een dosering van 0,625 l/ha. Een geconcentreerde toepassing op een minimale inwerkdiepte komt ten goede aan de werking. De ervaring in proeven is voor deze gewasgroep op dit moment nog beperkt tot het gewas wortelen.

Kijk voor meer informatie over Verango en de toepassingsadviezen per teelt op www.agro.bayer.nl

 

Let op: Van Verango zijn identieke producten op de markt met verschillende merknamen met een overeenkomstig toepassingsgebied. De toepassing van deze producten mag de voorgeschreven maximale frequentie, dosering en het interval van één enkel product niet overschrijden.