Producten

Bepaal uw aaltjesbeheersingsstrategie in lelies

Met de recente toelating van Velum Prime is er een nieuwe troef beschikbaar om de opbrengst en (wortel)kwaliteit van uw lelies zeker te stellen!

Met het lelieplantseizoen voor de deur is het nu tijd om uw aaltjesbeheersingsstrategie te bepalen. Een goede aaltjesbeheersingsstrategie omvat alle maatregelen, in de juiste volgorde in de tijd genomen, om de bodem gezond te houden, zoals bijvoorbeeld een voldoende ruime gewasrotatie, aaltjesmonitoring, bedrijfshygiëne en waar nodig de toepassing van nematiciden.

Met de recente toelating van Velum Prime is er een nieuwe troef beschikbaar om de opbrengst en (wortel)kwaliteit van uw lelies zeker te stellen!

Velum Prime is een uniek, doeltreffend en gebruiksvriendelijk nematicide voor de bestrijding van onder andere wortellesieaaltjes in lelies. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Uniek werkingsmechanisme voor de bestrijding van aaltjes.
  • Gebruiksvriendelijk: vloeibare formulering en een lage dosering per hectare.
  • Doeltreffend: bestrijdt wortellesieaaltjes effectief met respect voor de bodemvoedselketen. Dit vormt de basis van een geïntegreerde teelt.
  • Daarnaast biedt Velum Prime zekerheid doordat de actieve stof lang beschikbaar blijft in de wortelzone.

Pas Velum Prime voor het planten toe, door het middel gelijkmatig over de grond te verdelen en daarna in te werken tot een diepte van 10-15 cm. Velum Prime kan ook tijdens het planten worden toegepast met daartoe geschikte apparatuur. Pas Velum Prime op percelen met een lage aaltjesdruk solo toe in een dosering van 0,625 l/ha. Op percelen met een hoge aaltjesdruk is het advies om een gecombineerde toepassing uit te voeren met granulaten op basis van oxamyl of fosthiazaat.

Bezoek ook de Velum Prime productwebsite voor meer informatie.