Producten

Sivanto Prime, uitstekende werking tegen zuigende en stekende insecten in de fruitteelt

Inzetbaar tegen roze appelluis, appelzaagwesp, groene appelwants en perenbladvlo

Sinds vorig jaar heeft Sivanto Prime een toelating in de fruitteelt. Sivanto Prime, op basis van de werkzame stof flupyradifurone, heeft een uitstekende werking tegen zuigende en stekende insecten en past uitstekend in geïntegreerde teeltsystemen.  

Sivanto Prime kan in de fruitteelt worden ingezet tegen de diverse voorkomende luizen waaronder de roze appelluis. Maar ook tegen de appelzaagwesp, groene appelwants en perenbladvlo heeft Sivanto Prime een sterke werking. Kortom, fruittelers hebben hiermee de beschikking over een snelwerkend en betrouwbaar insecticide.

Sivanto Prime mag tijdens de bloei worden toegepast mits niet gemengd wordt met een fungicide uit de groep van de DMI-fungiciden (FRAC groep 3) zoals bijvoorbeeld middelen op basis van tebuconzazool, penconazool of difenoconazool.

Toepassingstijdstippen en doseringen:  

Zet bij het uitkomen van de stammoeders van de roze appelluis en de start van de migratie van de appelbloedluis Sivanto Prime in met een dosering van 0,4 l/ha (jaarlijkse dosering). Zorg ervoor dat met name de bloedluizen ook goed geraakt worden aan de onderzijde van de takken. Er kan gebruik worden gemaakt van de optie om alleen de broek van de boom te behandelen met Sivanto Prime. Dat is waar de meeste roze appelluis en bloedluizen zitten.  

Indien zaagwesp of groene appelwants de belangrijkste problemen vormen in het perceel zet dan begin bloei/ halverwege de bloei Sivanto Prime in met een dosering van 0,6 l/ha.  Vanaf de volle bloei in appels mag de dosering van Sivanto Prime worden verhoogd naar maximaal 0,9 L/ha. Tevens worden dan de roze appelluis en de bloedluis bestreden. Let op in appel mag Sivanto Prime in de dosering van 0,4 L/ha 1 keer 12 maanden worden ingezet. De hogere doseringen slechts 1 keer per 24 maanden.  

In de teelt van peren kan Sivanto Prime worden ingezet tot en met de bloei om perenbladvlooien te bestrijden. Let op in peren mag Sivanto Prime slechts 1 keer per 24 maanden worden ingezet met een maximum dosering van 0,9 l/ha.    

Voordelen van Sivanto Prime:

  • Bestrijdt stekende en zuigende insecten in de fruitteelt.
  • Snelle aanvangswerking.
  • Werking via contact én opname.
  • De werkzame stof wordt opgenomen in het blad en verplaatst zich in de richting van de sapstroom.
  • Effectief tegen nimfen, larven en volwassen stadia.
  • Past in de geïntegreerde fruitteelt.

Afb. 1 Appels aangetast door de groene appelwants