Producten

Aflevertermijn Movento met oud etiket eindigt 2 mei

Toelichting bij respijttermijnen W3 en W4 etiket

Eind vorig jaar is het etiket van Movento gewijzigd. Omdat met enige regelmaat vragen gesteld worden over de gebruiksmogelijkheden in teeltseizoen 2019 worden in dit bericht de wijzigingen en mogelijkheden nogmaals toegelicht.

In oktober vorig jaar is de herregistratie van Movento afgerond. Het etiket is daarbij op een aantal punten gewijzigd (W5-etiket). Hierbij zijn onder andere de toepassingsvoorwaarden en driftreducerende maatregelen aangescherpt. Movento met W5 etiket is niet uitgeleverd vanwege de uitbreiding in o.a. wortel- en knolgewassen een maand later (W6-etiket).

De volgende respijttermijnen zijn vastgesteld voor W3 en W4:

  • Aflevertermijn: tot 2 mei 2019
  • Opgebruiktermijn: tot 2 november 2019

Daarnaast mag Movento met nieuw etiket (W5 en W6) volgens de toepassingsvoorwaarden van het oude etiket worden ingezet binnen de gestelde opgebruiktermijn van W3 en W4 tot uiterlijk 2 november.

In die gevallen waarbij het niet mogelijk is om op termijn aan de nieuwe toepassingsvoorwaarden van Movento te voldoen, dan is het middel Batavia een goed alternatief. Batavia is geregistreerd in veel gewassen in zowel bedekte- als onbedekte teelten en bevat dezelfde unieke dubbelsystemische werking als Movento. Door de tweezijdig systemische werking beweegt Batavia zich van boven naar beneden én van beneden naar boven in de plant en wordt het gewas optimaal beschermd.