Producten

Luizenmonitoring bloembollen (5)

Met de inzet van Movento is tulpengalmijt goed beheersbaar
Gedurende het seizoen houden wij u op de hoogte van de luizenvondsten in verschillende teeltregio’s in Nederland. Op basis van vangplaatellingen wordt wekelijks gemonitord wat de actuele luizendruk per locatie is. De vangplaten zijn geplaatst tussen het gewas op praktijkbedrijven met bloembollen als hoofdteelt. Welke locaties dat zijn is terug te vinden in onderstaande grafiek.

Advies week 19:

Bij de analyse van de vangplaattellingen van afgelopen week zijn de aantallen luizen per vangplaat op de meeste plaatsen iets gedaald. Dit kan mede een gevolg zijn van de lagere temperaturen in vergelijking met de week ervoor. Tevens hebben we sinds vorige week een tweede vanggroep in het gewas lelie toegevoegd. Wouw en Lemelerveld zijn de lelie percelen.

De laatste tulpen zullen deze week gekopt worden. Van een groot deel van de tulpen zijn de bloemen er al drie weken af. Als u bij deze partijen Movento heeft gespoten met een interval van 14 dagen zal de populatie-opbouw van luizen minimaal zijn.

Tulpengalmijt:

Door de inzet van Movento is tulpengalmijt goed beheersbaar maar dat is niet vanzelfsprekend. Afgelopen jaar zijn er diverse partijen met tulpengalmijt gesignaleerd. Voor een effectieve en gewasveilige toepassing is het belangrijk om zowel de dosering als de spelregels voor Movento te volgen om ook in de toekomst tulpen vrij van tulpengalmijt te houden!

Lees de spelregels op het etiket of de productpagina. Heeft u vragen hierover neem dan contact op met uw leverancier.


Klik op de grafiek voor een uitvergroting van de afbeelding.

Deze luizenmonitoring komt tot stand door het wekelijks waarnemen van vangplaten in de verschillende teeltregio’s. Het overzicht geeft een algemeen beeld van de luizendruk per regio. Analyse van de vangplaten wordt uitgevoerd door De Groene Vlieg. De luizenmonitoring is een gezamenlijk initiatief van Bayer Crop Science en CAV Agrotheek.