Producten

Luizenmonitoring bloembollen (6)

Bescherm het gewas met Bariard

Gedurende het seizoen houden wij u op de hoogte van de luizenvondsten in verschillende teeltregio’s in Nederland. Op basis van vangplaattellingen wordt wekelijks gemonitord wat de actuele luizendruk per locatie is. De vangplaten zijn geplaatst tussen het gewas op praktijkbedrijven met bloembollen als hoofdteelt. Welke locaties dat zijn is terug te vinden in onderstaande grafiek.

Advies week 20:

Bij de analyse van de vangplaattelingen van afgelopen week zijn de aantallen luizen per vangplaat op alle plaatsen gestegen. In sommige gevallen behoorlijk; zo zien we in Rutten en Heijingen respectievelijk 115 en 60 luizen. Hiermee zie je dat bij een relatief kouder weertype er op diverse plaatsen grotere luisvluchten zijn geweest.

De laatste tulpen zijn nu gekopt, het is mooi “bollen weer” voor de voorjaarsbloeiers: niet te warm, wel droogt het behoorlijk door met de wind die we de afgelopen week hebben gehad. Let goed op de vochthuishouding onder uw bloembollen.

Nu de meeste gewassen zijn uitgebloeid, is het zaak om uw gewassen zolang deze groen staan goed te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld met Bariard.