Producten

Toelating Fenomenal eindigt voor de tulpenbroeierij

Previcur Energy mogelijk alternatief

In de broeierij van tulpen kan gebruik gemaakt worden van Fenomenal tegen Pythium zowel in de broei op potgrond als in de waterbroei. Zoals eerder aangekondigd is de toelating van Fenomenal inmiddels beëindigd. U kunt dit jaar echter nog gebruik maken van Fenomenal in de tulpenbroeierij. Bestel het middel van wel tijdig. Fenomenal mag namelijk nog verkocht worden tot 14 augustus 2019 en het middel heeft een opgebruiktermijn tot 14 november 2019.

Voor het teeltseizoen 2020 zal uitgeweken moeten worden naar alternatieven. Bayer heeft middels een etiketsuitbreiding van het product Previcur Energy een toelating gerealiseerd in de tulpenbroeierij op potgrond en op water. Previcur Energy bevat de actieve stoffen propamocarb en fosethyl-aluminium. Beide stoffen zijn werkzaam tegen Pythium. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat Previcur Energy Pythium goed kan bestrijden en een volwaardig alternatief is voor Fenomenal.

Wij zullen het seizoen van 2019 gebruiken voor aanvullend onderzoek om het Previcur Energy advies verder uit te werken met het oog op een goede advisering in 2020.

 

Afb.1. De toelating van Fenomenal tegen Pythium in onder andere de waterbroeierij is vervallen