Producten

Phytophthora in aardappelen, oppassen geblazen

Zet nu Infinito in

Ondanks de langdurige droge periode en in sommige delen van het land zelfs zorgelijke situatie rondom droogte, is er op veel plekken phytophthora waargenomen.

 

Latent aanwezig

Al vroeg in het seizoen is er in diverse percelen phytophthora gesignaleerd. Ook na de regen van afgelopen week (zeer lokaal en grote verschillen in het land) is en blijft het oppassen geblazen. Beregening is een belangrijke factor voor de vermeerdering van phytophthora waar rekening mee moet worden gehouden.

In heel wat percelen is phytophthora latent aanwezig (onder) in het gewas en zelfs op de stengels. De gevallen neerslag kan er voor zorgen dat de aanwezige infecties (en zeker infecties op de stengels) snel weer actief worden en opnieuw beginnen met uitbreiden. Het is daarom zaak om de percelen goed te blijven controleren.

 

Complete bescherming

Eerste opbrengst is inmiddels al gevormd. Naast eventueel nieuw loof dat na de neerslag kan ontstaan, is het ook zaak de knollen te beschermen. Op veel percelen heeft zich al een mooi nest knollen gevormd en het is dus belangrijk om zowel de bladeren als de knollen goed te beschermen. Kies voor een complete aanpak van phytophthora!

De Euroblight-gegevens tonen aan dat Infinito nog steeds de referentie is op blad, stengel en knolphytophthora.

 

 

Bovendien past Infinito, dankzij de combinatie van 2 actieve stoffen (propamocarb en fluopicolide), perfect in de bestrijding van de nieuwe, agressievere stammen van Phytophthora.