Producten

Luizenmonitoring in bloembollen (25)

Bijna geen luizen meer in Noord Holland

Gedurende het seizoen houden wij u op de hoogte van de luizenvondsten in verschillende teeltregio’s in Nederland. Op basis van vangplaatellingen wordt wekelijks gemonitord wat de actuele luizendruk per locatie is. De vangplaten zijn geplaatst tussen het gewas op praktijkbedrijven met bloembollen als hoofdteelt. Welke locaties dat zijn is terug te vinden in onderstaande grafiek.

Advies week 46

Na de vele regen van de afgelopen weken en een tempratuur die sinds 1 november niet meer boven de 10 graden is geweest (NH), is er nog steeds een activiteit van bladluizen te zien.

 

De luizendruk in Noord Holland (de Weere en Callantsoog) lijkt behoorlijk af te nemen alleen op de vangplaten te Callantsoog is nog 1 luis gevonden. Bij de andere locaties fluctueert het nog, de hoogste score was afgelopen week voor de locatie Zorgvliet met 80 bladluizen.

 

Deze luizenmonitoring komt tot stand door het wekelijks waarnemen van vangplaten in de verschillende teeltregio’s. Dit overzicht geeft een algemeen beeld van de luizendruk per regio. Analyse van de vangplaten wordt uitgevoerd door De Groene Vlieg. De luizenmonitoring is een gezamenlijk initiatief van Bayer Crop Science en CAV Agrotheek.