Producten

Previcur Energy nu ook toepasbaar in potplanten

Ruimere toepassingsmogelijkheden in aardbeien en bloembollen

Het Ctgb heeft op verzoek van Bayer het etiket van Previcur Energy uitgebreidt met de volgende teelten en toepassingen:

  • De bedekte teelt van potplanten middels een gewasbehandeling of een toepassing via de wortels (bloemisterijgewassen onder glas waren reeds toegelaten)
  • De opkweek en vermeerderingsteelt van aardbei middels een gewasbehandeling (toepassing via de wortels was reeds toegelaten)
  • De onbedekte teelt van bloembollen en bloemknollen m.u.v. tulp en lelie middels een gewasbehandeling (de dompelbehandeling was reeds toegelaten m.u.v. grofbollige narcis)

 

Sinds het wegvallen van Fenomenal zijn de mogelijkheden om effectief Pythium en Phytophthora te bestrijden beperkt. Met name in een aantal sierteeltgewassen, aardbeien en bloembollen zijn alternatieven nodig voor een goede bestrijding. De afgelopen jaren heeft Bayer geinvesteerd in zowel onderzoek als etiketuitbreidingen voor Previcur Energy. Met de recente uitbreiding heeft Previcur Energy een zeer breed etiket en kan een volwaardige oplossing bieden voor zowel Pythium als Phytophthora.

 

Het W nummer wijzigt van W8 naar W9. Voor verpakkingen met oud etiket is geen uitverkoop- en opgebruiktermijn vastgesteld.

 

Neem voor meer informatie contact op met onze adviseurs of klik hier om direct naar de product pagina te gaan.

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees voor gebruik altijd eerst het etiket en de productinformatie.