Producten

Straatgras in zomertarwe, Pacifica Plus is de enige oplossing hiervoor!

Door de slechte omstandigheden in de herfst en in januari is er veel minder wintertarwe ingezaaid en zijn er meer zomergranen gezaaid waaronder ook groot areaal zomertarwe!

 

 

Afb. 1 Tarweperceel met verschillende stadia van straatgras


Juist in de teelt van wintertarwe wordt veel aandacht besteed aan de straatgrasbestrijding met de inzet van mesosulfuron-bevattende middelen zoals Atlantis Star en Cossack Star. Dit ook om in de rest van het bouwplan minder problemen te hebben met straatgras.


Daarom is het belangrijk om te weten dat Pacifica Plus het enige middel is op basis van mesosulfuron, dat ook is toegelaten in zomertarwe.


Pacifica Plus 0,3 kg/ha, aangevuld met een externe hulpstof (bv Robbester of Actirob B 1 l/ha), heeft een goede werking tegen straatgras, mits tijdig ingezet op klein straatgras en wanneer het wordt toegepast onder groeizame omstandigheden.


Pacifica Plus werkt ook tegen andere grassen en tegen breedbladige onkruiden als kamille, muur, kleefkruid en herderstasje. Het kan gecombineerd worden met middelen met een breder spectrum tegen breedbladige onkruiden.Klik op het onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen:

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.