Producten

Druk kaswittevlieg in de bedekte teelt van aardbei vrij hoog

Nu een bestrijding uitvoeren tegen kaswittevlieg in aardbei nog zeker effectief

Honingdauw op bladeren en vruchten geeft nu problemen, maar de hoge populatie richting de winter is zorgelijk voor de start in het voorjaar. Ondanks dat de temperatuur laag is in de winter blijft de populatie in stand. Gaat men in het voorjaar opschonen en opstoken begint men al met een basisdruk. In de huidige omstandigheden zien we uitstekende resultaten met de combinatie van Sivanto Prime, FLiPPER en Dynex in de bestrijding van kaswittevlieg in de bedekte aardbeienteelt. Gebruik deze periode nog om de kaswittevlieg aan te pakken om een lagere druk te hebben in het voorjaar.

 

Middelenkeuze:

Sivanto Prime

Sivanto Prime heeft zowel contactwerking , translaminaire eigenschappen en wordt opwaarts systemisch getransporteerd naar de bladpunten. Op een afgedragen gewas zullen de systemische middelen niet het meest tot hun recht komen. Sivanto Prime zal door zijn contactwerking en translaminaire werking hierdoor wel een gewenst resultaat behalen.

 

FliPPER (+ Dynex)

Naast Sivanto Prime kan gebruik gemaakt worden van FLiPPER + Dynex. Het resultaat van de bespuiting is afhankelijk van een aantal factoren. De werking van FLiPPER berust op contact met het insect. Een langere opdroogtijd van de spuitvloeistof laat een beter resultaat zien. Gebruik voldoende water om een zo goed mogelijke bedekking te krijgen. Ook het uitgangswater is van wezenlijk belang bij gebruik van FLiPPER. Weet wat de hardheid is van het uitgangswater en voeg de juiste hoeveelheid Dynex toe om het optmale resultaat te behalen van de bespuiting.

Met de combinatie van Sivanto Prime en FLiPPER + Dynex zal de bestrijding nog beter zijn. Vanuit proeven zien we een snellere aanvangswerking waardoor de populatie sneller zal afnemen en beter beheersbaar zal zijn.

 

Advies: