Producten

Bayer sluit zich aan bij Easyconnect-werkgroep

Easyconnect komt in 2022 voor het eerst op de markt in Nederland en Denemarken.

 

Bayer sluit zich aan bij een alliantie die samen het Easyconnect-vulsysteem voor gewasbeschermingsmiddelen op de markt brengt. Het systeem voorkomt onder meer morsen en is dus veiliger voor de gebruiker en het milieu. Tegelijkertijd blijft Bayer ook het Easyflow-systeem ondersteunen. Easyconnect komt in 2022 voor het eerst op de markt in Nederland en Denemarken.

 

 
Andere leden van de alliantie zijn: ADAMA, BASF, Belchim Crop Protection, Certis Europe, Corteva Agriscience, FMC Corporation, Nufarm, Rovensa Group en Syngenta. “De Easyconnect-werkgroep is verheugd dat Bayer lid wordt en waardeert de bijdrage die haar steun voor het Easyconnect-systeem zal leveren aan het bereiken van het doel van universele toegang tot gesloten transfersystemen in Europa”, aldus Louise Brinkworth, werkzaam voor Corteva Agriscience en voorzitter van de stuurgroep Easyconnect CTS* Working Group.

 

 
Bayer promoot sinds 2014 CTS*, legt Fabrice Houdebert uit, Hoofd Regionale Marketing EMEA bij Bayer. “Om boeren nog meer flexibiliteit te bieden, is Bayer verheugd om lid te worden van de industriewerkgroep "Easyconnect" met als doel de voordelen van die oplossing te benutten". De eerste marktintroductie wordt verwacht in Denemarken en Nederland in 2022, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk in 2023. Andere landen zullen waarschijnlijk daarna volgen.
 

 

Het Easyconnect systeem is een open technologie die beschikbaar is voor alle geïnteresseerde agrarische partijen. Andere industriële spelers in de agrochemische sector, fabrikanten van apparatuur of andere partijen die geïnteresseerd zijn in deelname aan de lancering van Easyconnect worden aangemoedigd om contact op te nemen met één van de aangesloten bedrijven.
 

 

Meer informatie vindt u hier: https://easyconnect.tech/nl/ 
 
 

 

*  C.T.S. = Closed Transfer System / Gesloten vulsysteem