Producten

Appelbloesemkevers komen nu tevoorschijn uit de kappertjes

Zet Flipper in voor bestrijding appelbloesemkever en verlaag de druk voor het volgende seizoen

Op diverse plaatsen in het land is de aantasting door appelbloesemkevers fors. Nu de poppen van de appelbloesemkever zich in het kappertje ontwikkelen tot volwassen appelbloesemkever komt het 2e spuitmoment eraan. Dit is het moment om appelbloesemkevers te bestrijden en daardoor de druk voor het  volgende jaar te verlagen.

Wederom hebben de proeven aangetoond dat Flipper een goede werking heeft op de appelbloesemkever. Dit beeld is vergelijkbaar met de proeven van vorig jaar. Omdat Flipper veilig is voor de nuttigen kan het worden toegepast als de nuttigen al volop actief zijn in de boomgaard.

Bepaal door middel van het waarnemen het moment waarop de kevers volop zijn verpopt Gebruik hiervoor eventueel een klopnet. Bij een bespuiting met Flipper gaat het erom om de kevers te raken. Flipper werkt namelijk op basis van contact.  Door deze bespuiting zal tevens de ontwikkeling van de populatie bloedluizen geremd worden en krijgen spint- en roestmijt geen kans zich te ontwikkelen tot een plaag.

Kortom, door 1 of 2 toepassingen Flipper enkele weken na de bloei kan de populatie appelbloesemkevers worden gedrukt en kan een gunstige uitgangspositie worden geschapen voor 2020. Daarnaast worden problemen met andere plagen zoals bloedluis en mijten aangepakt.

Spelregels voor een effectieve inzet van Flipper:

  • Zorg dat de kevers optimaal worden geraakt: Flipper is niet- systemisch. Contactwerking is cruciaal voor een effectieve bestrijding.
  • Eisen aan de waterkwaliteit: hardheid van het water maximaal 16,8°dH
  • Watertemperatuur > 10 0C
  • Hou een concentratie aan van 1% met een watervolume van 1000 l/ha
  • Gewas aan alle zijden goed raken, spuittechniek is cruciaal
  • Toepassen onder snel drogende omstandigheden