Producten

Sonata nu ook veel breder geregistreerd

Uitbreidingen bladtoepassingen in bedekte en onbedekte teelten

Sonata, het biologische product op basis van de bacterie Bacillus pumilis QST 2808 heeft een zeer grote uitbreiding gekregen naar diverse bedekte- maar vooral ook onbedekte teelten. Daarmee is het biologische product Sonata breed toepasbaar voor de land- en tuinbouw. Samen met Serenade kan nu in heel veel gewassen de schimmel- en bacteriebestrijding op een biologische wijze worden bestreden en kunnen gewassen daarnaast weerbaarder worden gemaakt tegen abiotische stress.

 

De werking van Sonata

De aminosuikers in de formulering van Sonata zorgen voor een verstoring van de aanmaak van de celwanden van schimmels. Onder glas wordt Sonata reeds met succes toegepast. Met deze uitbreiding komt Sonata nu veel breder beschikbaar. Sonata moet vooral preventief worden ingezet ter bestrijding van schimmels.

Sonata is niet geschikt voor een bodemtoepassing en in tegenstelling tot Serenade werkt Sonata niet tegen bacteriën. De producten zijn wat dat betreft zeer complementair. Het sterke punt van Sonata is de effectiviteit op echte meeldauw. Daarnaast is ook werking tegen Alternaria en Sclerotinia aangetoond. Het werkingsspectrum van Sonata is dus breder dan alleen meeldauw.

 

Uitbreidingen van het etiket ten opzichte van het W1 etiket.

Voor verpakkingen met oud etiket (W0) is geen uitverkoop- en opgebruiktermijn vastgesteld.

Klik hier voor het tabel:

 

 

Kijk voor meer informatie op onze website of klik op het onderstaande logo voor alle productinformatie:


Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.