Producten

Hoge Phytophthoradruk, benut de kracht van Infinito

Nu vereist: curatieve werking, sporendoding en knolbescherming

Tijdens het schrijven van dit bericht rommelt de donder en komt de regen op plaatsen soms met bakken naar beneden. Geen duidelijker signaal mogelijk: de kans op Phytophthora-infecties is enorm en dit wordt de komende tijd zeker niet minder! Het KNMI voorspelt voor de komende 14 dagen aanhoudend regenachtig weer. Na de vele neerslag van de laatste week zijn er overal al bronnen aanwezig, waarschijnlijk ook van de gevaarlijke Phytophthora-isolaten EU_36 en/of EU_37.

Kortom: nu alle hens aan dek om enerzijds de verdere aardappelproductie erin te houden én anderzijds de reeds aanwezige knollen te beschermen tegen knolziek. Infinito is daarvoor nu het aangewezen middel.

Bijv. in de demoproef te Dordrecht zien we bij diverse wekelijkse schema’s, dat met name bij niet-curatieve middelen in het voortraject, er, ondanks de droogte toen, toch Phytophthora in het gewas geslopen is. Deze oude infecties zetten nu door. De Infinito-blokken doen het gezien de zware druk nog steeds uitstekend!

Advies onder de huidige omstandigheden:

1,2 - 1,6 l/ha Infinito + 0,2 kg/ha Curzate Partner
De hogere Infinito-dosering toepassen bij verhoogde infectiedruk en aanwezige Phytophthora-infecties.

Wanneer de omstandigheden dit toelaten, pas dan bij aanwezige Phytophthora zo snel mogelijk “stop”-bespuitingen toe van meerdere toepassingen met een korter interval.

 

Afb.1. Phytophthora-onderzoek in Dordrecht. Hoge druk bij het huidige wisselvallige weer. Onbehandelde strook (voorgrond) vrijwel “weg”. De Infinito-blokken houden zich prima!

 

Infinito:

  • Uitstekende combinatie van 2 actieve stoffen met zowel preventieve als curatieve kracht.
  • Stopt sporenvorming en remt daardoor de verdere verspreiding sterk af.
  • Excellente bescherming tegen knolphytophthora.
  • Actief tegen alle Phytophthora-isolaten, inclusief EU_36 en EU_37.

 

Curzate Partner is een geregistreerd handelsmerk van E.I. DuPont de Nemours & Company.