Producten

Let op: Vuur in lelies waargenomen

Bescherm uw lelies tegen nieuwe aantastingen

Na een periode van weinig neerslag is er de afgelopen weken wel de nodige regen gevallen. Bij vele lelie percelen is het gewas lang nat geweest de afgelopen dagen, waardoor de kans op infectie door vuur zeer sterk aanwezig was. We krijgen de afgelopen dagen steeds meer geluiden dat er vuuraantastingen geconstateerd worden, in tweejarige, maar ook in eenjarige lelies wordt her en der vuur waargenomen.


Afb. 1 Vuur in leliesMet de regenval van afgelopen tijd en de weersvoorspelling voor de aankomende dagen is het belangrijk om uw leliegewas voldoende te beschermen tegen nieuwe aantastingen, maar ook het eventuele aanwezige vuur dient bestreden te worden.

Om een goede bescherming te geven is het belangrijk om het juiste middel in te zetten. Rudis is een krachtig systemisch middel en kan daarom in deze fase van de lelieteelt goed ingezet worden voor een curatieve bestrijding. De juiste spuittechniek is ook een belangrijke factor. Bij diverse cultivars staat er veel gewas op en is het daarom ook zeer essentieel om zoveel mogelijk onderin het gewas te komen.

Is er vuur geconstateerd in uw gewas? Dan is Rudis de beste oplossing met 0,4 l/ha.

In het onderstaande overzicht staan de diverse producten die ingezet kunnen worden tegen vuur in uw leliegewas:

Product

 

Dosering

Rudis

        

0,4 l/ha

Flint

 

0,4 kg/ha

Luna Experience

 

0,6 l/ha

Luna Sensation

 

0,3 l/ha

Folicur SC

 

0,32 l/ha

Folicur

 

0,55 kg/haMeer informatie?

Klik op één van de onderstaande logo’s voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur:

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.