Producten

Troschrysantenkweker Maurice van Os aan het woord over zijn ervaringen met Flipper

van Os: "Flipper is een aanwinst tegen trips"

Afgelopen jaren brachten wij in de Glastuinbouw Koerier een aantal artikelen met telerservaringen samen. Dit seizoen zullen deze artikelen rechtstreeks gepubliceerd worden in het vakblad Onder Glas.

In deze editie van de Glastuinbouw Koerier is onder andere troschrysantenkweker Maurice van Os aan het woord over de tripsbestrijding met het biologische middel Flipper. “Trips is en blijft een heel lastig beestje, maar we krijgen hem wel steeds beter onder controle’’, zegt chrysantenkweker Maurice van Os in Maasland (Z-H). Een nieuw hulpmiddel tegen trips is het biologische middel Flipper. Van Os past het toe tijdens de voorbespuiting, de eerste twee weken na binnenkomst van het plantmateriaal.

Aanwinst tegen trips
Van Os vertelt de afgelopen winter al volop met Flipper geëxperimenteerd te hebben. “Aanvankelijk moesten we wel even wennen aan dit middel, dat als een soort sopje op het blad blijft zitten. Maar schade hiervan hebben we tot nu toe niet gezien. Tegelijkertijd merkten we dat de tripspopulatie bij gebruik van Flipper voortdurend laag is gebleven. Ik durf daarom wel te  zeggen dat het middel een aanwinst is tegen trips.” 

 

Lees hier het volledige artikel of download de PDF.  Lees ook het eerder verschenen artikel terug van potrozenkwekerij Nolina over de ervaringen met Flipper.