Producten

Gofor, nieuw tegen onkruiden in aardappelen

Gofor is een nieuwe aanwinst tegen onkruiden in aardappelen!

Het bestaat uit de voor de aardappelteelt nieuwe actieve stof flufenacet gecombineerd met aclonifen, bekend van Challenge. Deze nieuwe actieve stof komt uit een nieuwe (sub)groep namelijk de HRAC 32. Hiermee heeft de aardappelteelt nieuw gereedschap in de strijd tegen het onkruid en ook mogelijke resistenties.

Uit Europees onderzoek van de afgelopen 10 jaar en meer dan 160 proeven blijkt een heel duidelijk synergetisch effect te zijn tussen aclonifen en flufenacet. Afzonderljjk hebben ze kwaliteiten op diverse onkruiden, gemengd versterken ze dat nog veel meer. Hier is heel duidelijk het 1 + 1 = 3 principe van toepassing.

Aclonifen is gekend vanwege zijn zéér sterke werking tegen bijvoorbeeld melganzevoet, muur, zwaluwtong en de werking onder droge omstandigheden.

Flufenacet heeft een sterke toegevoegde waarde tegen een aantal belangrijke onkruiden zoals uitstaande melde, melganzevoet, straatgras, veelknopigen, doornappel en zwarte nachtschade. Met name voor de giftige doornappel en inmiddels lastig te bestrijden zwarte nachtschade is er een toegevoegde waarde van flufenacet en dus Gofor!

Afb. 1; Gofor voor opkomst toepassen voor een onkruidvrije aardappelteelt

 

Gofor bevat 450 gram per liter aclonifen en 150 gram per liter flufenacet en past in elke mix. Het is een extra bouwsteen voor een betere onkruidbestrijding en is de robuuste basis voor alle gebruikte mengingen:

  • zetmeelaardappelen 1-2 l/ha
  • consumptieaardappelen 2 l/ha

Voor Gofor geldt een DRT95% op percelen die grenzen aan oppervlaktewater.

Op percelen die niet grenzen aan oppervlaktewater geldt de standaard DRT75%.

Gofor is ook toepasbaar in grondwaterbeschermingsgebieden en is geformuleerd als een suspensie concentraat.

Goed schudden voor gebruik.

Zie onderstaande werkingstabel

 

Meer informatie?

Klik op de onderstaande logo voor meer product informatie en aanbevelingen

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie