Producten

Goede start is de basis voor een optimale opbrengst

Serenade toepassen bij nieuwe aanplant bevordert wortelontwikkeling

In de teelt van aardbeien heeft Serenade inmiddels een vaste plek in het schema verworven. Tussen de oogstbeurten door geeft Serenade een prima bescherming tegen meerdere schimmels waaronder echte meeldauw en Botrytis. Serenade geeft geen residu op het geoogste product en omdat het geen wachttijd heeft, is het middel zeer flexibel inzetbaar en bewezen effectief. 

Naast de gewasbehandeling hebben we inmiddels al meerdere jaren ervaring met de inzet van Serenade als bodemtoepassing in diverse teelten. We zien over de gewassen heen een beter ontwikkeld wortelgestel ontstaan. Dit resulteert in een betere opname van nutriënten wat bijdraagt aan een hogere opbrengst en kwaliteit van de vruchten. Met de laatste etiketuitbreiding van Serenade wordt vrijwel in alle gewassen deze toepassing ondersteund. 

Ook aardbeien zijn gevoelig voor diverse bodemgebonden ziekten. Er is een verschil te zien tussen rassen in de mate van wortelontwikkeling na uitplanten. Vooral onder kritische omstandigheden kan dit resulteren in hogere gevoeligheid voor bodemgebonden ziekten. Serenade kan hier een stukje van de puzzel zijn in de beheersing van bodemgebonden ziekten. 

Met een dompel- of bodemtoepassing  gaat de bacterie in Serenade (Bacillus amyloliquefaciens Stam QST713) de wortels koloniseren en zorgt op deze wijze voor een bescherming tegen bodemschimmels. De bacterie maakt tevens nutriënten zoals calcium, fosfaat en ijzer beter opneembaar in de wortelzone. Dit alles resulteert in een betere beworteling en daarmee een betere weggroei van de plant.

 

Afb. 1 Proef phytophthora: onbehandeld

 

Afb 2 Proef phytophthora: behandeld met Serenade

 

Etiket Serenade in aardbei

Voor de bestrijding van Botrytis en meeldauw:
- Gewasbehandeling 5 L/ha  (in combinatie met een uitvloeier)

Voor de bestrijding van bodemschimmels:
- Aangietbehandeling 5 L/ha
- Grondbehandeling 10 L/ha
- Dompelbehandeling 1% (alleen onbedekte teelt)

 

Advies in aardbei 

Het is belangrijk om Serenade preventief toe te passen, bij voorkeur de eerste toepassing bij het uitplanten middels een aangiet-, dompel- of grondbehandeling. Dit kan zowel in de vermeerdering als in de productieteelt worden toegepast. Vanuit proeven in de opkweek van trayplanten zagen we ook met de gewasbehandeling van Serenade mooie effecten op de beworteling het jaar daaropvolgend in de productieteelt onder glas. 


Serenade in de aardbeienteelt het kort

- Breed etiket met diverse toepassingen: gewas-, dompel-, grond- en aangietbehandelingen
- Kan gecombineerd worden met andere gewasbeschermingsmiddelen
- Bewezen effectief tegen breed spectrum aan ziekten
- Geen residu
- Geen veiligheidstermijn 

Voordelen van Serenade op een rij

- Breedwerkend tegen diverse schimmels
- Geen veiligheidstermijn
- Geen residu
- Combineerbaar met andere middelen
- Breed inzetbaar (gewasbehandeling, aangietbehandeling, grondbehandeling)

 

Meer informatie?

Bekijk ook onze Gewaspagina ' Tijd voor Aardbei' voor een compleet overzicht van artikelen, aanbevelingen, producten en meer.

Klik op onderstaand logo voor meer product informatie en aanbevelingen, of neem contact op met uw lokale distributeur en/of adviseur.

 

 

 

Gebruik gewasbeschermingsmiddelen veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de product informatie.